perjantai 26. lokakuuta 2018

Lukutoukan Tunnustukset

 Facebookissa kiertää aina välillä kaikenlaisia haasteita. Olen huomannut että moni fb-tutuistani jakaa nyt kuvia lempikirjoistaan -ja siitä se ajatus tähän postaukseen lähti.
Eka tunnustus: Luen nykyään ihan äärettömän vähän. Koska aivotoimintani ei anna minun keskittyä tarpeeksi, on lukujonossa miljoonatuhatta opusta kun minä olen keskittynyt iltaisin selaamaan vain Vauva.fi:tä. Joskus nukahdan kännykkä kädessä! Tutkimuksia siitä miten kännykän käyttö ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa unen laatuun, kannattaisi minunkin uskoa ja parantaa tapani. Kävin kirjahyllyämme läpi ja nappasin sieltä joitain teoksia jotka ovat tehneet jollain tasolla vaikutuksen. Samoin kuin musakki-postauksessa, en mainitse nyt muita kirjoja kuin ne mitä omistan fyysisesti, joten ne kaikkein lemppareimmat kirjaston kirjat saavat loistaa poissaolollaan.
Isabel Allende - Henkien Talo

Isabel Allende - Henkien Talo

Kirja jonka pohjalta tehdystä leffasta tykkäsin, eli Henkien Talo. Itse asiassa näin elokuvan ennen kirjan lukua, jo ihan pikkutyttönä kun äiti osti sen vhs:nä meille.
Henkien talo on säihkyvä sukukronikka, täynnä loistoa ja väriä, rakkautta ja dramatiikkaa. Sen keskuksessa on Esteban Trueba, suurtilalliseksi kohoava patriarkka ja äksy senaattori, mutta todellisia päähenkilöitä ovat kolmen sukupolven naiset, Clara, Blanca ja Alba. He hallitsevat sokkeloisen talon sopukoita ja yhdistävät kirjavaa sukua – ihmeparantajia, hampuuseja, maatyöläisiä, kansanvillitsijöitä.
Daniil Harmsin teos ja kissa-Piuha likaisen ikkunan takana
Älyvapainta mutta nerokkainta tekstiä sisältävä teos, eli Daniil Harms - Ensiksikin ja toiseksi
Harmsin kulttiteos Sattumia ei nyt sattunut olemaan mulla kirjahyllyssä, joten mennään tällä. Kirja on valikoima venäläisen avantgardistin Daniil Harmsin (1905–1942) lyhyitä kertomuksia, joissa farssimaisen pinnan alla piilee poikkeuksellisen terävä yhteiskunnan ja ihmisluonteen analyysi.




Lastenkirjojen aatelia - Fedja-Setä (kaikki tarinat) by the late great Eduard Uspenski
Kopkop! Kuka siellä? Minä täällä, posteljooni Petskin. Toin teille pörriäisen!
fedja setä
FEDJA-SETÄ ja NALLU




Hyvän mielen kirja: John Steinbeck -Ystävyyden talo
Tässä veijariromaanissa juopotellaan ja ollaan kavereita. Steinbeckin Helmi on muuten myös suosikkini, vaan ei todellakaan samasta syystä -masentavampaa ja surullisempaa tarinaa saa hakea.
John steinbeck ystävyyden talo
Ystävyyden talo


teemu hirvilammi viides vuodenaika
Pitkäkyntinen Teemu Hirvilammin teoksen äärellä
Lempirunoteos: Teemu Hirvilammi - Viides vuodenaika
Luin teoksen läpikotaisin jo teini-iässä, ja vaikken silloin ymmärtänyt kaikkea, ymmärsin että tämä on nerokasta runoutta.
'Harmaa päivä, väreistä sekoitettu. Kellun tyhjän päällä. Tulevaisuudesta en tiedä, Menneisyyteen en pääse takaisin. Lapsuuden valovuodet suhahtavat kolmipyörällä ohi vanhan pihlajan alta'


 Voihan nolous, mikä Chicklit-lemppari: Sophie Kinsella - Himoshoppaaja-sarja
No. Onhan tää nyt ihana. Rakkautta ja romantiikkaa, huumoria ja naisnäkökulmaa hönttäasioihin. Sydän!
Sophie Kinsellla - Himoshoppaajan salaiset unelmat
Sophie Kinsellla - Himoshoppaajan salaiset unelmat




Lempparisarjis tai yksi niistä: Frank Miller - Sin City -sarja

sin city
Sin City!
Miehen yöpöydän kirjat, keskimmäinen on sen oman lempparikirjailijan eli Risto Isomäen teos.
Lempikirjailijani: Roald Dahl
Sopii lapsille ja aikuisille! Suosikkejani on tuo kuvassa näkyvä Rakkaani, kyyhkyläiseni, ja tietysti Iso Kiltti Jätti, Matilda ja Noidat. 



Kirja joka pitäisi lukea seuraavaksi: Kalervo Palsan Päiväkirjat.
Kalervo Palsan Päiväkirjat
Kalervo Palsan Päiväkirjat
Kyllä jos koko Kittilän kunta häpeää tätä taiteilijaa, niin kiinnostus herää heti. Palsa oli kaikessa hulluudessaan nero ja patti.
LOPPUKEVENNYS tai -HUIPENNUS:



kotimörkö
Taka- ja etukansi





Minun eka ihan oma kirjanen Kotimörkö lähtee painoon heti kun posti tuo koevedoksen ja teen sille mahdolliset loppusäädöt.
Kirjaa saa minulta (suvitus@gmail.com) hintaan 20e+mahd.pk. ja kaikki tuotot ohjataan taiteilijan hyväksi :--D
-Susu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti