lauantai 6. huhtikuuta 2019

Melkein Kolmen Päivän Pöperöt

Tammikuussa, kuten moni muukin varmaan jouluähkyn jäljiltä, havahduin jälleen kerran kehnoihin ruokailutottumuksiini ja liikunnan puutteeseen. Otinpa sitten kerralla perseotteen tilanteeseen, hankin salijäsenyyden ja palkkasin itselleni kolmeksi kuukaudeksi henkilökohtaisen valmentajan.

Mitäpä siitä seurasi? Noo ainakin reippaasti parempi fiilis ja kohentunut kunto!

Vielä tammikuussa ruokailuni oli aika todella kehnoa. Pidin ruokapäiväkirjaa ja tässä otteita:

21.1.
klo 7:00: Kahvi 3dl + Oatly iKaffea loraus, vitamiineja
klo 14:30: Kahvi 3dl + laktoositonta kevytmaitoa
klo 17:00: Juustohampurilainen + pienet ranet ja cocacola lightia 5dl
18:15 Punaviiniä 12 cl

22.1.
8:00: Kahvi kevytmaidolla ja vitamiineja
14:45: Paistettu muna, kukkakaalia, meetwurstia 5 viipaletta. Vettä 4 dl.
17:30: Vettä 1 litra
19:00: Vehnätortilloja 2kpl kanatäytteellä sekä kurkkutomaattisalaattia + höysteet ja vettä 5dl

Huhhuh. Esimerkkipäivinä mulla siis oli melkein kokonainen vuorokausi syömättömyyttä, ja vettä en juonut toisena päivänä lainkaan paitsi vitamiineja ottaessa. Sainkin kuulla kunniani tuon perusteella, että mun kroppahan on ihan sekaisin ja siltä se kyllä tuntuikin.

Ihan ensin opettelin juomaan 2 litraa vettä päivässä, aloittaen heti herättyä. Sitten aloin (väkisin) syömään aamupalaksi edes jotain pientä, ja pikkuhiljaa kasvattamaan aamuista syömistä suositusten mukaiseksi. Tästä seurasi se että tunsin nälkää jo lounasaikaan, ja oli helpompi alkaa syödä säännöllisesti.

Nyt kun valmennus on päättymäisillään, pyysi/käski trainerini vielä kerran kuvaamaan kolmelta päivältä kaiken mitä suuhuni tungen. Aloitin dokumentoimaan ruokiani kesken päivän niin tässä nyt ei näy ekan päivän aamiainen tai lounas:

Päivä 1.

Päivälliseksi makaronipataa, puolieinestä. Sain neuvon että lautanen kannattaa täyttää puoliksi salaatilla, mikä on ihan loogista.

Iltapalaksi olen monesti syönyt juustolla kuorutettuja voileipiä. Meneehän tuo ilman juustoakin (=huonoa rasvaa). Iltasella vedin myös kituusini kasan auringonkukan siemeniä. Not good, pienempikin määrä olisi riittänyt.

Päivä 2.

Aamiaispuuroon lisäsin teelusikallisen öljyä tuomaan hyvää rasvaa. Oon ihan hulluna noihin ProFit-vanukkaisiin.

Lounaaksi ravintolan salaattibuffet-annos, taas kosolti vihreää kamaa lautaselle tuomaan täytettä.

Hitokseen salaattia ja täytetty paprika päivälliseksi. Paprikassa täytteenä pekonia ja juustoa, eli melko epäterveellinen sisältö. Pt mainitsikin kuvan nähtyään että hyvät hiilarit uupuu, seuraavan kerran tungen paprikani sisään myös täysjyväriisiä.

Illalla iski vielä iso nälkä joten leivällä on kokoa. Tämä johtuu kuulemma juurikin siitä hiilarien puuttumisesta päivällisellä.
Päivä 3.

Aamiainen.

Lounas piti vetää tien päällä. Olisin voinut valita kaupassa jonkun ravintorikkaamman eineksen, mutta tuo alelappu houkutti.

Lohta ja peruna-parsakaalimuusia.
Kolmannen päivän iltana eli eilen nautin myös alkoholia oluen ja skumpan muodossa. Mielestäni on tärkeää ettei kiellä itseltään mitään vaan keskittyy määriin ja kokoihin ns. epäterveellisissä valinnoissa. Lisäksi suunnitelmallisuus on tosi tärkeää, siksipä aion jatkossa päättää seuraavan päivän, miksei viikonkin ruoat jo ennakkoon.

Vielä on opettelua näissä uusissa ruokailutottumuksissa, mutta kyllä tuntuu hyvältä kropassa ja mielessä. Kymmeniä höpsöjä dieettejä kokeilleena, voin vain sanoa että kyllä sitä on ollut höhlä. Munadieetti, Vesipaasto, Ketogeeninen ruokavalio, you name it. En ole onnistunut tiputtamaan painoa vaan todellakin sotkemaan kroppani hormonitoiminnot moisella sonnalla.

Nyt viisi kiloa kevyempänä ja selkeästi kutistuneempana voin todeta että tää todellakin toimii, ja varmasti pidemmällä tähtäimellä paino pysyy kurissa. *nyrkkiemoji*

Pus kaikille, 
-Susu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti